Splošni pogoji in politika zasebnosti

Naše podjetje spoštuje zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov naše spletne strani, spletne trgovine in naših storitev, zato bomo storili vse potrebno, da jih zaščitimo pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami. Namen te politike je seznaniti obiskovalce spletnih strani Hiša las o varovanju njihove zasebnosti. Upoštevajte, da lahko to politiko posodobimo o čemer vas bomo obvestili z objavo na naši spletni strani, Prosimo vas, da spremljate obvestila o posodobitvah in se seznanite z najnovejšo verzijo politike zasebnosti pred uporabo naših storitev.

Najnovejša verzija politike zasebnosti vam je na voljo tukaj.

Upravljavec vaših osebnih podatkov je podjetje:

HIŠA LAS, Erika Herceg s.p., Nevlje 8, 1241 Kamnik

Upravljavca osebnih podatkov lahko kontaktirate na:

e-pošta: info@hisalas.si

V nadaljevanju opisujemo katere podatke zbiramo, za katere namene ter kako jih obdelujemo.

1. Osnovne definicije

V tem odseku so vam na voljo osnovne definicije, povezane z obdelavo osebnih podatkov, ki jo izvajamo. 

Vsak pojem ima znotraj te Politike pomen, kot je opredeljen spodaj.

Osebni podatek je vsaka informacija, ki se nanaša na določenega ali določljivega posameznika (npr. ime, priimek, e-naslov, podatki o uporabi naše spletne strani, ipd.).

Upravljavec pomeni pravno osebo, ki določa namene in sredstva obdelave vaših osebnih podatkov. Upravljavec vaših osebnih podatkov je Hiša las.

Obdelovalec pomeni pravno ali fizično osebo, ki obdeluje osebne podatke v imenu upravljavca. Več o obdelovalcih najdete v točki 4 te Politike.

Obdelava pomeni zbiranje, hrambo, vpogled, spremembe in druge posege, vključno z brisanjem in anonimizacijo.

2. Na koga se ta politika zasebnosti nanaša?

Ta politika zasebnosti opredeljuje obdelavo osebnih podatkov, ki jo izvaja Lassana d.o.o. v okviru:

  • uporabe Hiša las spletne strani,
  • uporabe Hiša las spletne učilnice,
  • uporabe Hiša las storitev

3. Kako poteka obdelava osebnih podatkov v Hiši las?

Pri Hiši las vaše osebne podatke vedno obdelujemo na podlagi zakonitih in vnaprej določenih namenov. Več o obdelavi si lahko preberete v spodnji odsekih, ki so razdeljeni na različne aspekte obdelave, ki jo izvajamo. Vsa naša obdelava poteka na ustreznih pravnih podlagah, ki so pojasnjene spodaj.

Sem uporabnik Hiša las spletne strani

V kolikor uporabljate Hiša las spletno stran vaše osebne podatke obdelujemo za naslednje namene:

Namen obdelavePravna podlagaVrste osebnih podatkov
Registracija na e-noviceSoglasjeIme, e-naslov
Pošiljanje prilagojenih e-novicVeč o profiliranju si preberite spodajSoglasjeIme, e-naslov, IP naslov, čas klika, beleženje povezav in vsebin, ki si jih posameznik ogleda, podatki o napravi in brskalniku 
Povpraševanje na podlagi kontaktnega obrazcaZakoniti interes zagotavljanja komunikacije s kupci in potencialnimi kupciIme, e-naslov, telefon, sporočilo
Rezervacija termina v salonuPredpogodbeni odnosIme in priimek, kontaktne informacije (e-naslov, telefonska številka), geslo
Sodelovanje v nagradnih igrah 
privolitev (za nagrajence tudi veljavna davčna zakonodaja)Podrobnosti so opredeljene pri vsaki posamezni nagradni igri
Zagotavljanje varnosti spletne straniZakoniti interes zagotavljanja varnosti uporabe spletne strani in preprečevanja zlorabIP naslov
Izvajanje statističnih analizZakoniti interes optimizacije poslovanjStatistične analize izvajamo na podlagi anonimiziranih podatkov, kjer identifikacija ni mogoča
Uveljavitev pravnih zahtevkov in varstvo naših pravicZakonNabor podatkov je odvisen od situacije
Hramba podatkov kandidatov za zaposlitevSoglasjeIme in priimek, e-naslov, podatki o kandidatu (CV, priloge, motivacijsko pismo)

Pri uporabi naše spletne strani uporabljamo tudi piškotke, zato vas prosimo, da si pozorno preberete tudi našo politiko piškotkov, ki vam je na voljo tukaj.

Kaj je profiliranje?

Hiša las izvaja blago profiliranje in avtomatsko obdelavo osebnih podatkov posameznikov, ki so podali ustrezno soglasje.

Profiliranje nam pomaga, identificirati vaš interese in zanimanja, kar nam omogoča, da vam ponudimo vam prilagojene vsebine naših e-novic, ki bo bolj ustrezala vašim željam in potrebam. Brez osebnih podatkov pa ne moremo ustvariti profila posameznika, posledično pa prejmete zgolj naše splošne e-novice. 

Za pripravo profila zbiramo naslednje osebne podatke:

  • Ime in e-naslov,
  • Podatki o prebiranju naših e-novic.

Na podlagi profila vam pošiljamo prilagojeno ponudbo preko e-pošte. Prav tako bo na podlagi profila posameznik prejemal določene ugodnosti.

Sem uporabnik Hiša las spletne učilnice

Naša spletne učilnica vam je na voljo na naslovu: https://hisalas.si/izobrazevanje/ericabyerika/ Da bi zagotovili delovanje spletne učilnice in vam omogočili uporabniku prijazno spletno trgovino obdelujemo vaše osebne podatke na naslednje načine:

Namen obdelavePravna podlagaVrste osebnih podatkov
Izvedba nakupa v spletni učilniciPogodbeno razmerjeIme in priimek, naslov za dostavo, e-naslov, telefonska številka, podatki za plačilo
Komunikacija v zvezi s povpraševanjemPredpogodbeni odnosIme, e-naslov, telefon, sporočilo
Komunikacija v zvezi z naročilom (dostava, reklamacije)Pogodbeni odnosNabor podatkov je odvisen od situacije
Registracija in uporaba uporabniškega računaZakoniti interes Ime in priimek, e-naslov, geslo, naslov za dostavo
Pošiljanje obvestila o nedokončanem nakupuPredpogodbeni odnose-naslov
Registracija na e-noviceSoglasjeIme, e-naslov
Pošiljanje prilagojenih e-novicVeč o profiliranju si preberite zgorajSoglasjeIme, e-naslov, IP naslov, čas klika, beleženje povezav in vsebin, ki si jih posameznik ogleda, podatki o napravi in brskalniku 
Izvedba ankete zadovoljstvaZakoniti interes optimizacije poslovanjaPodrobnosti so opredeljene pri vsaki posamezni anketi
Zagotavljanje varnosti spletne straniZakoniti interes zagotavljanja varnosti uporabe spletne strani in preprečevanja zlorabIP naslov
Izvajanje statističnih analizZakoniti interes optimizacije poslovanjStatistične analize izvajamo na podlagi anonimiziranih podatkov, kjer identifikacija ni mogoča
Uveljavitev pravnih zahtevkov in varstvo naših pravicZakonNabor podatkov je odvisen od situacije

Sem uporabnik Hiša las storitev – fizična oseba (potrošnik)

Kot uporabniki naših storitev vam poskušamo v naših salonih nuditi čim višjo nivo kvalitete in ugodja. V ta namen lahko obdelujemo tudi vaše osebne podatke. Katere podatke zbiramo in na kakšnih podlagah si oglejte v spodnji tabeli:

Namen obdelavePravna podlagaVrste osebnih podatkov
Izvedba naročanja preko telefonske številke ali fizično v salonuPredpogodbeni odnosIme in priimek, datum in čas termina, kontaktne informacije (e-naslov, telefonska številka)

4.   Kdo lahko obdeluje moje osebne podatke?

Osebne podatke uporabljamo v naši družbi kot upravljavec in jih v določenih primerih posredujemo našim pogodbenim obdelovalcem, ki so zavezani k strogemu varstvu vseh podatkov. Pogodbeni obdelovalci, s katerimi sodelujemo so:

  • Google Analytics, ki nam omogoča statistične analize z agregiranimi podatki, brez identifikacije;
  • partnerji, ki upravljajo s plačilnimi sistemi za zagotavljanje plačil (MasterCard, Maestro, Visa, American Express, Diners)

Pogodbeni obdelovalci smejo osebne podatke obdelovati zgolj v okviru navodil in osebnih podatkov ne smejo uporabiti za zasledovanje kakršnihkoli lastnih interesov. Podjetje ne bo posredovalo vaših osebnih podatkov tretjim nepooblaščenim osebam. Vaše osebne podatke posredujemo pogodbenim obdelovalcem zgolj na podlagi sklenjenega pogodbenega razmerja, ki opredeljuje varstvo osebnih podatkov. 

Vaših osebnih podatkov ne bomo iznašali v tretje države (izven držav članic Evropskega gospodarskega prostora – članice EU ter Islandija, Norveška in Liechtenstein) in v mednarodne organizacije, razen v primeru, ko bodo sprejeti ustrezni zaščitni ukrepi v skladu z veljavno zakonodajo.

5.   Kako ščitite moje osebne podatke?

Osebne podatke, ki jih obdelujemo pri izvajanju naših storitev skrbno varujemo z različnimi tehničnimi in organizacijskimi ukrepi. 

Sem sodijo predvsem:

  • izobraževanje zaposlenih in naših poslovnih partnerjev z vidika varstva osebnih podatkov,
  • zavezanost zaposlenih in poslovnih partnerjev k varovanju osebnih podatkov in izvajanje nadzora,
  • zagotavljanje visoke ravni varnosti v naši spletni učilnici z ustrezno enkripcijo in varnostnimi protokoli,
  • redno posodabljanje in vzdrževanje naše strojne in programske opreme.

6.   Kakšne so moje pravice?

Glede obdelave osebnih podatkov so vam na voljo naslednje pravice:

pravica do dostopa in izpisa: pravico imate pridobiti informacijo o tem ali obdelujemo vaše osebne podatke ter informacije o obdelavi, ki jo izvajamo. Prav tako lahko zahtevate izpis osebnih podatkov, ki jih zbiramo o vas. 

pravica do preklica privolitve, če ste privolili v obdelavo vaših osebnih podatkov, imate pravico, da to svojo privolitev kadarkoli prekličete, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica. Privolitev je možno preklicati s pisno izjavo, ki se pošlje na elektronski naslov info@hisalas.si. Preklic privolitve za obdelavo osebnih podatkov za vas nima nobenih negativnih posledic ali sankcij. Vendar pa vam po preklicu privolitve za obdelavo osebnih podatkov ne bomo mogli več nuditi določenih storitev, če gre za storitve, ki jih brez osebnih podatkov ni mogoče nuditi.

pravica do popravka  pomeni, da imate pravico doseči, da popravimo netočne ali nepopolne osebne podatke v zvezi z vami; 

pravica do izbrisa, imenovana tudi »pravica do pozabe«, pomeni, da imate pravico doseči, da izbrišemo osebne podatke v zvezi z vami, če so izpolnjeni predpisani pogoji (obdelava ni več potrebna, preklic privolitve in neobstoj druge pravne podlage, utemeljen ugovor, nezakonita obdelava, izbris zahtevajo veljavni predpisi in podobno);

pravica do omejitve obdelave pomeni pravico, da dosežete, da začasno omejimo obdelavo vaših podatkov. Obdelavo lahko omejimo, če oporekate točnosti podatkov, če ste vložili ugovor k obdelavi (več o ugovoru spodaj), če je obdelava nezakonita ali če obdelava ni več potrebna za upravljavca, temveč za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo vaših pravnih zahtevkov;

pravica do prenosljivosti  pomeni pravico, da prejmete osebne podatke v zvezi z vami, ki ste nam jih posredovali kot upravljavcu, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, in pravico, da te podatke posredujete drugemu upravljavcu, ne da vas pri tem kakorkoli ovirali (velja za podatke, ki jih obdelujemo avtomatizirano na podlagi privolitve ali pogodbenega razmerja);

pravica do ugovora vam omogoča, da ugovarjate obdelavi, ki jo izvajamo na podlagi zakonitih interesov. Prav tako imate vedno možnost ugovarjati obdelavi za namene trženja, vključno z oblikovanjem profilov. Vsak ugovor bomo obravnavali in z obdelavo prenehali ,v kolikor se ne izkaže, da obstajajo nujni legitimni interesi, ki prevladajo nad posegom v zasebnost.

pravica do vložitve pritožbe pri nadzornem organu. Če domnevate, da vaše osebne podatke obdelujemo neupravičeno oziroma v nasprotju s splošno zavezujočimi pravnimi predpisi imate pravico vložiti pritožbo. Nad obdelavo podatkov, ki jo izvajamo z naše strani, se lahko pritožite Informacijskemu pooblaščencu, ki se nahaja na naslovu Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana. Več o Informacijskem pooblaščencu pa vam je na voljo na: https://www.ip-rs.si/.

7.   Koliko časa hranite moje osebne podatke?

Namen obdelaveRok hrambe
Nameni obdelave povezani z uporabo spletne strani
Registracija na e-novice*Do preklica /3 leta od zadnje aktivnosti uporabnika
Pošiljanje prilagojenih e-novic*Do preklica /3 leta od zadnje aktivnosti uporabnika
Povpraševanje na podlagi kontaktnega obrazcaIzbris se izvaja 4krat letno
Sodelovanje v nagradnih igrah 
Navedeno pri posamezni nagradni igri
Zagotavljanje varnosti spletne strani*Hramba agregiranih in anonimiziranih podatkov
Izvajanje statističnih analiz*Hramba agregiranih in anonimiziranih podatkov
Uveljavitev pravnih zahtevkov in varstvo naših pravic*Navedeno pri uveljavitvi posameznega zahtevka
Hramba podatkov kandidatov za zaposlitevDo preklica, vendar ne dlje kot 2 leti po prejemu prošnje za zaposlitev
Nameni uporabe povezani z uporabo spletne trgovine
Izvedba nakupa v spletni trgovini5 let od izpolnitve naročila
Komunikacija v zvezi s povpraševanjemIzbris se izvaja 4krat letno
Komunikacija v zvezi z naročilom (dostava, reklamacije)5 let od izpolnitve naročila
Registracija in uporaba uporabniškega računaDo izbrisa računa s strani uporabnika
Izvedba ankete zadovoljstvaPo zbiranju se posamezne ankete uniči in se podatke uporablja zgolj v agregirani obliki, ki vas ne identificira
Nameni obdelave povezani z izvedbo storitev v salonih
Nakup dostopa do spletne učilniceČas trajanja uporabniškega računa
Izvedba naročanja preko telefonske številke ali fizično v salonu5 let od izvedbe storitve
Nameni obdelave osebnih podatkov pri poslovanju B2B
Izvedba nakupa v spletni učilnici3 leta od izvedbe naročila
Komunikacija v zvezi s povpraševanjemIzbris se opravi 4krat letno
Registracija in uporaba uporabniškega računaVes čas uporabe uporabniškega računa 
Organizacija izobraževanj in dogodkovRok hrambe bo podan pri posameznem dogodku

*Nameni označeni z * se uporabljajo tako pri uporabi naše spletne strani kot pri uporabi naše spletne trgovine, pri čemer se roki hrambe ne razlikujejo.

8. Imam dodatna vprašanja

Če imate vprašanja, težave ali pripombe glede te politike zasebnosti, nam to lahko sporočite na elektronski naslov: info@hisalas.si.

Spremljajte nas
Hiša las © 2021